Moonsun är nyfiken på Susanna Bävertoft

Moonsun är nyfiken på Susanna Bävertoft

Susanna är tjejen som älskar att hjälpa andra att må bra och hitta sitt inre lugn. Detta gör hon bland annat som coach, men också genom att erbjuda det som kallas skogsbad. Vad är då detta? Skogsbad kommer ursprungligen från Japan där det benämns som shinrin-yoku, och badet är snarare ett bildligt uttryck. Skogsbad handlar nämligen om att långsamt vara i naturen med öppna sinnen och knyta an till naturen. Skogen är full av sinnliga förnimmelser och när vi använder våra sinnen kan vi enklare landa i här och nu. Släppa taget om prestation och krav . Låta det rinna av och istället förundras av allt det vackra som finns i vår närhet. Studier har nämligen visat att skogsbad kan ge minskad ångest, stress, negativitet och ökade känslor av social anknytning.

Moonsun älskar naturen och tycker att Susanna och hennes skogsbad är så spännande, och det kan du läsa mer om i nedan länkar. Men först våra 5 frågor till Susanna, där hon ger ett riktigt bra tips för lugn och balans.

 

1. Beskriv dig själv med tre ord

Jag ser mig själv som nyfiken, inkännande och empatisk, vilket hjälper mig att relatera till andra och förstå deras perspektiv.

2. Vad fyller dina dagar just nu?

Just nu är höstens alla skogsbad igång så det är en hel del utforskande i naturen för att ge mina deltagare en djup naturkontakt och återhämtning. Och samtidigt njuta av det bästa som hösten ger just nu. Parallellt med det coachar jag klienter mot inre trygghet och ro.

 

3. Hur ser en perfekt dag ut för dig?

Då får det bli en morgon utan väckarklocka och med en långsam och god frukost där jag känner in hur jag vill möta dagen. Jag får så väldigt mycket härlig energi av att bada, så ett dopp i vattnet får gärna plats, oavsett temperatur. Lunch med en god vän och därefter egentid i skogen, gärna i hängmattan, där jag kan fokusera på egen återhämtning och inte bara planera för kommande jobb. Avslutar gärna med mystid med familjen.

 

4. Vad är ditt bästa vardagstips för bättre hälsa och balans?

Jag gillar de där små sakerna man kan göra ofta, utan att det tar tid. Tex att bli medveten om hur vi andas, om vi spänner oss eller vilket sinnestillstånd vi är i. När vi blir medvetna har vi möjlighet att påverka vårt mående.


Men det jag vill slå ett stort slag för är att ta med ett enkelt sittunderlag på promenaden och slå sig ner någonstans i naturen. Att byta perspektiv och titta upp bland trädtopparna en stund. Lyssna på skogens ljud, se färgerna skifta i solen, dofta hösten. Genom att stanna upp och använda våra sinnen kan vi ta in allt det vackra naturen ger varje årstid. Det lugnar också nervsystemet och hjälper oss till att landa här och nu. Det är så lätt att springa på i sitt eget tempo, även när vi tar en promenad som ska ge lugn.

 

5. Vilken är din favorit bland Moonsuns produkter?

Moonsun Beeswax Body Oil en höjdare för hela kroppen speciellt nu när luften blir torrare. En fantastiskt fin doft med havtorn som gör mig glad och passar utmärkt till massage! Jag upplever att den har en lugnande effekt på känslig hud. Jag uppskattar särskilt att Moonsun tänker hållbarhet i alla led i kedjan. Det betyder t ex att bivaxet i Beeswax Body Oil kommer från ekologiska odlingar. Det känns viktigt för mig då bin är avgörande för vår överlevnad genom att pollinera den mat vi äter.

 

Här hittar du kontaktuppgifter till Susanna och hennes verksamheter:

Se höstens skogsbad: Susanna Bävertoft | Skogsbad i Stockholm

Susannas Facebookgrupp för kvinnor som upplever vardagen som stressad och kravfylld och vill skapa sitt eget inre lugn: https://www.facebook.com/groups/franstresstillinrero/

Vill du komma i kontakt med Susanna LinkedIn www.linkedin.com/in/susanna-bävertoft

Följ True by You Susanna Bävertoft (@true_by_you) • Instagram photos and videos

www.truebyyou.se

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Here you will find Moonsun Organics' lovely products.