Naturlig hudvård mot Akne

Naturlig hudvård mot Akne

Akne är ett av de mest förekommande hudproblemen som påverkar människor i alla åldrar, även om det är vanligast under tonåren. Det kan vara både fysiskt och känslomässigt besvärande, och många kämpar för att hitta rätt sätt att hantera det.

Moonsun har med sina produkter erfarenhet av att hjälpa flera personer att lugna sin akne. Vi tänkte här gå igenom lite kort vad som orsakar akne, och vad som är viktigt att tänka på samt vilka produkter vi rekommenderar.

 

Vad orsakar akne

Akne uppstår när talgkörtlarna i huden producerar överflödigt talg (olja) som tillsammans med döda hudceller täpper till porerna. När dessa porer blir tilltäppta kan bakterier börja växa, vilket leder till inflammation och bildandet av finnar, pormaskar eller cystor. De vanligaste faktorerna som bidrar till akne inkluderar:

Hormonförändringar - hormoner spelar en stor roll i talgproduktionen, och under puberteten, menstruationscykeln, graviditet eller på grund av hormonella störningar kan talgproduktionen öka

Genetik - om dina föräldrar hade akne, finns det en större risk att du också kommer att drabbas

Stress - stress ökar hormonproduktionen i kroppen, vilket kan leda till ökad talgproduktion och akneutbrott

Felaktig hudvård - användning av produkter som är för hårda eller innehåller tilltäppande oljor kan eventuellt irritera huden och förvärra akne

Kost - vissa studier har visat att kost rik på socker och mejeriprodukter kan bidra till akne, men forskningen är inte helt entydig på detta område

 

Vad ska man tänka på

Behandling av akne varierar beroende på svårighetsgraden och vilken hudtyp bäraren har. Men det finns några saker som sannolikt gör skillnad för de flesta: 

Rengöring - var noga med att rengöra huden varje dag med en mild tvättkräm, här rekommenderar vi Moonsun Cleansing Cream

Återfukta huden - tvärtom vad många tror så är det väldigt viktigt att återfukta en hud med akne, vi rekommenderar Moonsun Vitamin C Serum som innehåller flera bra ingredienser för din hud, läs mer om det nedan.

Minska ditt sockerintag - att för mycket socker påverkar din hud negativt är de flesta överens om, försök att dra ner på sockerintaget och utvärdera hur det påverkar din hud. 

Håll händerna borta från ansiktet - dina händer bär på mycket bakterier som kan förvärra akne om de kommer i kontakt med ditt ansikte.

Minska stress -stresshantering genom meditation, yoga eller regelbunden motion kan hjälpa till att balansera hormoner och minska akneutbrott.

 

Varför Vitamin C Serum från Moonsun

Vitamin C Serum från Moonsun har en unik sammansättning och ingredienserna väl utvalda och genomtänkta baserat på behandlingar på kunder. Följande 4 huvud ingredienser har med sina egenskaper betydelse i behandlingen:

Aloe Vera - verkar lugnande och reparerande

Havtorn - ger näring och balanserar huden

Neroli - dämpar rodnad

Lindblom - binder fukt

Moonsuns serum innehåller ju även C-vitamin, i detta fall en liten bonus i form av välgörande antioxidant. Serumet ger också en jämnare, klarare hudton och kan många gånger vara perfekt för pigmenteringar och ärr som kan uppstå efter akne.

 

När bör du söka hjälp?

Om din akne är svår, orsakar ärr, gör ont eller inte förbättras, kan du behöva söka professionell hjälp. En hudterapeut och/ eller hudläkare kan erbjuda skräddarsydda behandlingsalternativ som kan ge bättre och snabbare resultat.

Sammanfattningsvis är akne ett komplext problem som kan kräva olika lösningar beroende på individens hudtyp och orsaker. Genom att kombinera rätt hudvårdsprodukter, eventuell medicinsk behandling och hälsosamma livsstilsval kan du förbättra din hud och känna dig mer självsäker. Kom ihåg att resultat kan ta tid, så ha tålamod och var snäll mot dig och din hud under processen.

 

Vill du läsa mer om akne och hur du kan få vidare hjälp kika in på Aknekollen

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Here you will find Moonsun Organics' lovely products.