Våra ingredienser

Litsea cubeba

eterisk olja, utvunnen av frukten från May Chang trädet. Med en söt och kryddig citrusdoft sägs den ha en upplyftande och uppfriskande effekt på sinnet. Den är även känd för att ha renande och antiseptiska egenskaper.

Knappetikett

Havtornsolja

Det nordiska superbäret är ett av naturens guldkorn. Fullmatad med vitaminer som vitamin C, A och E samt vitamin B och K. Rik på de essentiella fettsyrorna omega 3, 6, 7 och 9 samt karotenoider som tillsammans ger en förnyande olja som har reparerande, balanserande och mjukgörande egenskaper.

Knappetikett

Citrongräs

Eterisk olja från citrongräs som är vävnadsstärkande, antiseptisk, antibakteriell och svamphämmande. Perfekt ingrediens i en rengöringsprodukt.

Knappetikett

Sheasmör

En ingrediens som på många olika sätt är välgörande för huden. Innehåller aktiva växtämnen som bland annat har antiinflammatoriska och cellförnyande egenskaper på huden. Binder fukt till huden och kan dessutom motverka att huden släpper ifrån sig fukt.

Knappetikett

Bivax

Sägs ha många gynnsamma effekter på huden. Det skyddar och reparerar, verkar lugnande och antiinflammatorisk, binder fukt och gör huden mjuk och smidig.

Knappetikett

Aloe vera

En växt med många positiva egenskaper. Fuktbindande, stimulerande på cellförnyelsen, lugnande och svalkande.

Knappetikett

Jojobaolja

Oljan som i sammansättning påminner om hudens egna fett - sebum - är en riktig allt-i-allo olja. Den verkar talgreglerande på huden, samt fuktgivande och reparerande. Oljan har också antiinflammatoriska, lugnande och balanserande egenskaper.

Knappetikett

Macadamiaolja

En fantastisk fuktbindande olja som innehåller fettsyror och vitamin A och E. Är en len och rik olja som gör huden mjuk och ger ett bra skydd mot väder och vind.

Knappetikett

Ricinolja

En antiinflammatorisk och antibakteriell olja som hjälper till att eliminera orenheter i huden. Löser och suger upp fett ur porerna

Knappetikett

Kakaosmör

En ingrediens naturligt rik på vitamin E och antioxidanter som hjälper till att öka hudens spänst. Har även en lugnande och skyddande effekt på huden. Tack vare sina fina egenskaper är kakaosmör en välanvänd ingrediens i produkter som ska förebygga för tidigt åldrande.

Knappetikett

Olivolja

En fuktbindande olja med antiseptiska och svampdödande egenskaper. Rik på bland annat fettsyran omega 9 och fytosteroler som hjälper till att hålla huden frisk och spänstig.

Knappetikett

Vitamin C

Anses vara en av hudens bästa antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler som orsakar oxidativ stress i huden, som i sin tur orsakar för tidigt åldrande.

Knappetikett

Betakarotenextrakt

Antioxidant med härlig orange färg som är välgörande för trött och torr hud. Skyddar huden mot fria radikaler och ger huden en vacker pigg ton.

Knappetikett

Mjölksyra

PH-reglerande. När vi använder vatten, som är mer basiskt än huden, rubbar vi hudens syramanteln. Mjölksyra hjälper till att återställa detta så att huden hamnar i balans då en frisk hud bör vara svagt sur. Syran stärker också hudens förmåga att binda fukt.

Knappetikett

Socker

Fungerar som en perfekt peeling då den på huden har en avgiftande effekt. En mekanisk peeling som med korn avlägsnar döda hudceller och smuts.

Knappetikett

Glycerin

En av naturens egna fuktighetsfaktorer (Natural moisturizing factor - NMF) som effektivt binder fukt till huden vilket bidrar till en bättre fuktbalans och funktion i hudbarriären. Bidrar också till att göra håret smidigt och glänsande.

Knappetikett